eko-żywność
czysta woda
suplementy

Tu znajdziesz

To co służy zdrowiu!

Paweł Bilski
tel. 509 714 295
e-mail:
Mój stan

Tu znajdziesz

Newsletter >>>

Każdy kto jest zainteresowany i chciałby być na bieżącą z tym co dzieje się w Coral Clubie, może mieć dostęp do tych informacji po zarejestrowaniu się.

Coral Club Polska
Facebook

dodano: 2015-09-26.

więcej ...

"Nieżywi lekarze nie kłamią".

Przedstawiamy Państwu artykuł napisany na podstawie wystąpienia Joela Wollesa.

dodano: 2015-10-16.

więcej ...

Jak zamawiać produkty
zobacz prezentację ->

Jak rejestrować w Coralu
zobacz prezentację ->

Adresy Coral Clubu
ściągnij plik ->

Produkty

Iron

Iron

Jedną z głównych funkcji żelaza w organizmie jest udział w procesach produkcji krwi, tworzenia hemo­globiny erytrocytów, która jest niezbędna do trans­portowania tlenu z płuc do wszystkich „zakątków” organizmu, wszystkich komórek i tkanek. Żelazo wchodzi w skład najważniejszej grupy enzymów (cytochromów), które zapewniają procesy oddychania tkanek, metabolizmu i unieszkodliwiania substancji toksycznych obcego pochodzenia. Oprócz tego, ta­kie ważne enzymy układu antyoksydacyjnego orga­nizmu, jak katalazy i peroksydazy, również zawierają w sobie atomy żelaza.

Jednocześnie, żelazo jest niezbędne dla podtrzy­mywania czynności układu odpornościowego or­ganizmu. Deficyt żelaza prowadzi do zaburzenia czynności układu odpornościowego komórek, funk­cjonującego dzięki limfocytom T. W specjalnych eks­perymentach udowodniono, że przy deficycie żelaza wzrasta ilość zachorowań i śmiertelność w wyniku infekcji bakteryjnych.

Niedostateczna ilość żelaza wywołuje anemię, która często rozwija się w wyniku jednoczesnego działania dwóch czynników, z których jeden to niewystarcza­jąca ilość i/lub stopień przyswojenia żelaza, a drugi - przewlekłe i o znaczącej ilości utraty krwi oraz wyczer­panie się zapasów żelaza w organizmie. Zwiększona ilość przyjmowanego wapnia (więcej, niż 2 g na dzień) może doprowadzić do deficytu żelaza. Nadużywanie spożywanej ilości kawy i herbaty prowadzi do wchła­niania się żelaza w jelitach.

Wchłanianie żelaza ma miejsce w górnych odcinkach jelita cienkiego, ale w warunkach deficytu pierwiastek ten może być wchłaniany już w żołądku lub nawet z całego jelita cienkiego. Kwasy organiczne (cytryno­wy, jabłkowy, askorbinowy i bursztynowy) posiadają właściwość tworzenia związków z żelazem i polep­szania procesów wchłaniania. Dlatego spożywanie soków owocowych zawierających dodatek żelaza jest w pełni uzasadnione.

Deficyt żelaza prowadzi do bladości skóry, uszkodzeń błon śluzowych powierzchni jamy ustnej, paznokcie stają się bardziej cienkie i ulegają rozdwajaniu się. Niedostateczna ilość żelaza powoduje obniżenie zdolności do pracy, zmniejszenie ilości energii życio­wej, osłabienie funkcji układu odpornościowego, wy­stępowanie zaburzeń nerwowych.

Produkt Iron zawiera żelazo w formie organicznej, co znacznie zwiększa jego przyswajalność przez organizm i nie powoduje dolegliwości, charaktery­stycznych dla nieorganicznych soli żelaza: zaburzeń czynności trawiennych, podrażnienia błony śluzowej żołądka i jelit; jego nagromadzenia w komórkach wątroby, co jeszcze bardziej pogarsza procesy wchła­niania i przyswajania żelaza przez organy i tkanki or­ganizmu.

Produkt Iron stosuje się w celu:
profilaktyki anemii;
regulacji procesów oddychania komórkowego i metabolizmu;
odbudowy funkcji obrony immunologicznej na poziomie komórkowym;
profilaktyki chorób skórnych;
poprawy stanu skóry, włosów, paznokci.

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety

Żelazo - jeden z najważniejszych pierwiastków śladowych w organizmie człowieka. Jest niezbędny dla prawidłowego rozwoju erytrocytów, syntezy hemoglobiny. Brak żelaza prowadzi do obniżenia wydajności organizmu, zmniejszenia energii, osłabienia funkcji układu immunologicznego.

W organizmie człowieka znajduje się około 4-5g żelaza, 70% czego jest częścią hemoglobiny. Wymiany żelaza w organizmie w dużej mierze zależy od funkcji wątroby. Od kondycji wątroby zależy poziom żelaza we krwi.

Żywność bogata w żelazo to suszone śliwki, fasola, wołowina, groch, kasza gryczana.

Brak żelaza w organizmie powoduje anemię. Zwiększone zapotrzebowanie na żelazo występuje w okresie ciąży oraz jako skutek utraty krwi i ostrych chorób zakaźnych.

Iron ma korzystny wpływ w przypadku:
niedoboru żelaza;
utraty krwi (także przy obfitych miesiączkach);
zapalenia rogówki;
chorób skóry i chorób włosów.

polecający : *

e-mail odbiorcy: *

Produkty opisane na stronie nie są przeznaczone do leczenia, diagnozowania lub zapobiegania chorobom. Należy skonsultować się ze specjalistą przed zastosowaniem suplementu diety. Materiały zawarte na strone pabil.pl mają charakter wyłącznie informacyjny. Metody profilaktyki i oczyszczania organizmu należy skonsultować ze specjalistą lub lekarzem medycyny naturalnej.

Gdzie szukać:    wiedzy   |   informacji   |   dźwigni

Warto odwierdzić:   Coral Club   twojeemaus.pl

© Copyright PaBil 2010. Projekt i wykonanie: Rafał Dudek